maanantai 18. helmikuuta 2013

Kotitehtävä 3. What Matters Now



Seth Godin: What Matters Now

Seth Godinin sähköinen kirja What Matters Now on minulle uusi tuttavuus. Ylipäänsä kirjoista kun puhutaan niin minulle kirja on tähän asti tarkoittanut jotakin paperia sisällään pitävää, joka löytyy kirjakaupasta ja kirjastosta sekä kirjakerhoista. Tällainen räväkkä, huomion kiinnittävä sähköinen kirja saa meikäläisen kiinnostumaan - saattaahan sieltä netistä sekamelskan seasta löytyä mielenkiintoisia muitakin juttuja!

Vuorovaikutus sivulle tulijan kanssa toimii


Godinin kirjan mainoksen etusivu saa hyvälle tuulelle. Kaveri asettaa itsensä alttiiksi jo sillä, että oman kuvansa päälle kirjoittaa "click on my head". Ei siis mitään tasapaksua keskivertomainontaa. Anteliaskin hän on, nettikirjan saa ladata ilmaiseksi selkeästä latausnappulasta. Ei noussut meikäläiseltäkään hiki pintaan miettiessä, mistä ihmeestä sen kirjan oikein voisi ladata. Mainossivun visuaalinen ilme miellytti minua: kolme selkeää kuvaa eli Godin itse, kirjan latausnappula ja  värillinen kimppu kirjaan ajatelmiaan antaneiden asiantuntijoiden nimiä. Loppuosa tekstiä linkkeineen sekin.

Newauthors
Nimikimppu, tämän tekstin lopussa olevalta lähdesivulta

Taisipa koukuttaa 


Itse kirjan sivut ovat selkeät. Slaidien yläkulmassa on jokin ydinsana slaidin viestistä erilaisella fontilla ja taustalla kuin itse teksti. Ja tekstin näkee ilman lukulasejakin ainakin valtaosa lukijoista, oletan. Mielenkiintoista oli se, että mainoksia Room to Read mahdollisuudesta oli laitettu neljä muiden slaidien väleihin. Jo neljännen mainoksen kohdalla oli pakko klikata linkkiä - mainoksen toisto siis toimi jälleen. Kirjaan pätee Dan Roamin KNOWING sivun teema: ikävystyttävää tietoa ei ole vaan mahdollisesti ikävystyttävä esitys - jota siis What Matters Now ei suinkaan ole.

Pari muutakin hetkeksi minut pysäyttänyttä mietelmää mainittakoon. 
  • Switch CHANGE:  When it´s working well, right now, and how can I do more of it?
  • Hyatt Michael VISION: This is where great leadership makes all the difference. Leadership is more than influence. It is about reminding people of what it is we are trying to build - and why it matters. It is about painting a picture of a better future. It comes down to pointing the way and saying, C´mon, we can do this!"
Kirjaa lukiessa saattaa paikoin vakavoitua ja paikoin hekotella itsekseen tai vaikka ihan ääneen. Naurullahan on todettu olevan positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen. Godinille kiitos hänen osuudestaan eli elämyksen tarjoamisesta minulle, jos elinaikani tämän lukukokemuksen vuoksi hiemankin pitenee. 




Lähde:
Seth Godinin blogi, klikkaa tästä
http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2009/12/what-matters-now-get-the-free-ebook.html


3 kommenttia:

  1. Meidän blogit samasta asiasta eroavat toisistaan kuin yö ja päivä:). Otimme kuitenkin kumpikin huumorilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porukkamme blogit eroavat toisistaan, kyllä vaan! Sekä visuaaliselta ilmeeltään, että sisällöltään. Sepä tekeekin mielenkiintoiseksi käydä tutkailemassa toistemme blogeja.

      Poista
  2. Tekninen kommentti: alussa avainsanalinkit oivasti (kirjastot), mutta emmehän halua käyttää "Klikkaa tästä" linkkejä!

    VastaaPoista