perjantai 30. elokuuta 2013

Elämys verkossa - viisi onnistunutta www-palvelua



NaturalHighHealing tapahtuman sivulta kuva

Teemallinen vahvasti ja myös immersiivinen

Kesällä huomasin hienot nettisivut, olin aivan haltioitunut. Niiden visuaalinen ilme vetosi ja sai minut tutustumaan sivuihin enemmän. Värimaailma tempasi katsomaan sivuja tarkemmin. Aihekin oli jotakin uutta, joskin aihe ei ollut se, mikä minuun vetosi eniten: NATURAL HIGH, Healing Festival 25.-28.7.2013 paikkakunnalla Sysmä. 



Festivaalin nettisivut on toteutettu wix.comilla. Minua miellytti sivujen selkeä rakenne, ihanat värit, fontti, teksti oli jotakin muuta kuin kuivaa virkamieskieltä, siis sivujen totetus kokonaisuutena sai hyvälle mielelle. Festivaalin ohjelma, musiikki, workshopit, hoidot jne. esitellään omilla välilehdillään. Musiikin tuottajista kukin esitellään kuvan ja tekstin ja videon avulla, tämä tapa saa sivuilla kävijän todennäköisesti viipymään pidempään kuin jos hyviä kuvia ja videoita sivuilla ei olisi. 


Draamallinen, jännittävä kokemus 


Jännittävää!

Itse en pelaa pelejä netissä enkä puhelimella enkä oikeastaan muutenkaan. Facebookissa Candy Crush Saga -peliä pelaavat kaverini pyytävät silloin tällöin elämiä, lahjoittavat elämiä jne. Pelin voi ladata puhelimeen ja pelata ilman yhteyttä kavereihin. Facebookiin yhdistettynä peliä voi pelata kavereiden kanssa, ikäänkuin keskustella ja olla vuorovaikutuksessa, tehdä verkkoyhteistyötä. Ja kilpaillakin eri tasoille pääsemisestä. Pelaajille kokemus lienee jännittävä? Ties vaikka vielä joku päivä itsekin hurahdan pelaamaan!




Enterno ART yrityksen koulutusmainos työturvallisuus teemasta


Kuulostaako "Työturvallisuus" kuivalta? Tärkeyttähän ei toki kukaan kiistä mutta miten aiheen saa mielenkiintoiseksi sellaisellekin, joka pitkästyy jo sanasta työturvallisuus? Miten tehdä aiheesta draamallinen kokemus, joka vaikuttaa asenteisiin ja aikaansaa ymmärrystä, miksi minunkin on tarpeen sisäistää teema omassa tekemisessäni? Mielenkiintoista, miten tähän tähtää Enterno ART, markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto. Kulttuuri- ja koulutuspalveluita innovatiivisesti ja monimuotoisesti suunnittelemalla, draamaa, koreografiaa ja vaikuttavaa musiikkia käyttämällä työturvallisuudestakin pystyy luomaan elämyksiä.    



Räätälöitävissä jokaisen käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin 

MovieStarPlanet - Fame, Fortune and Friends -sivusto on lapsille suunnattu. Sivustolla luodaan hahmoja kunkin käyttäjän mieltymyksien mukaan. Hahmojen piirteet, sukupuolen, vaatetuksen, meikin voi valita miten kukin haluaa. Sivustolla voi ostaa lemmikkejä, hoitaa niitä, ostaa niille tavaraa. Sisustussuunnittelua voi tehdä huoneisiin, huonekaluja, mattoja, tauluja yms. hankkimalla. Luovuuden ilmaisu käy myös elokuvia tekemällä. Hankintoihin saa MovieStarPlanet rahaa pelaamalla mutta jos haluaa ostaa oikealla rahalla jotakin hienompaa niin sekin on mahdollista. Pelaamalla korkeammalle tasolle saattaa saada lahjoja, vaikkapa kissanpennun, jolla on hieno koru ja hilettä turkissa. 

Kissanpentu vielä vailla korua ja hilettä. Kuva E. Blomqvist 



MovieStarPlanet hahmot voivat keskustella keskenään. Jos hahmojen omistajat tietävät kavereidensa hahmojen nimet niin hahmojen tapaaminen kahvilassa kahvikupin ääressä onnistuu hyvin. Yksityisviestien kautta vuorovaikutuksessa oleminen Facebookin tapaan on mahdollista.


Reaalimaailman kaupallinen kokemus sekä verkossa että reaalimaailmassa 

Movescount on liikuntapäiväkirja. Voit tallentaa tietoja jokaisesta tekemästäsi harjoituksesta. Movescount sopii kenelle vain liikkujalle. Nettiliikuntapäiväkirjaan on mahdollista luoda harjoitteluohjelma. Liikkuja voi pitää omaa päiväkirjaa tai liittyä ryhmään. Ryhmässä saa vinkkejä muiden jäsenten harjoitusohjelmista. Movescountiin voi tallentaa treenaustiedot harrastukseesi parhaiten sopivasta Suunto-laitteesta, älypuhelimesta tai siirtämällä tiedot palveluun muistiinpanopapereista. Sivuston välityksellä voi jakaa "Movesi" liikuntaa harrastaville ystävillesi joko Movescountissa tai sen ulkopuolella. 



Suunto Ambit
Movescountin käyttäjän laite - esimerkiksi 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti